Burlesque

Burlesque 14/1 2023 kl 10.00 - 15.00


Burlesque Basic och Boa Bonanza med Miss Diamond Miss Diamond har tasslat sig världen runt, från New York och Las Vegas till Paris, Berling, Warzava till Sicilianska Kyrkor. Tidigare medlem av Knicker Kittens och Blackbird Burlesque Cabaret, som haft sin egna krogshow på Hamburger Börs samt porträtterade den svenska synden i Eurovision Song Contest i Malmö 2013. Hon var även en av producenterna bakom den första Stockholm Burlesque Festival på Berns 2010. Hösten 2019 tog hon burlesken in på de fina scenerna genom sin medverkan i Tolvskillingsoperan på Folkoperan. Miss D har undervisat i burlesk sedan 2013 och har byggt upp en komplett burleskutbildning i hela sex nivåer med ett antal extra add-on kurser, en utbildning som hjälpt ett flertal nya burleskartister ut på scenen.

Miss D är huvudlärare samt ansvarar för burleskutbildningen på både Balettakademien och på Marikas Dansskola

Instagram: @Miss_Diamond_Burlesque


Basic

I denna introduktionskurs till burlesken får du prova på några av burleskens grunder, Bump n Grind, boa, handskar, BH-avtagning samt Tasseltwirling. Inga förkunskaper krävs utan bara en nyfikenhet på livet i fjädrar och paljetter. Vi går igenom tekniker för varje plagg och sätter ihop det hela till en koreografi. Ta med: boa, handskar, dubbla BH, tassels (finns att köpa på plats).


Boa Bonanza

I denna klass fokuserar vi på ett av burleskens klassiska attribut, boan. Tänk så många roliga publikfriande trix man kan göra med en boa. Vi övar tekniker och sätter sedan ihop dem till en boabaserad korreografi. Ta med: boa, handskar.


Schema för dagen:

kl 10.00 - 12.00 Basic

LUNCH

kl 13.00-15.00 Boa Bonanza


Kostnad: 500 kr för halv dag 950 kr för hel dag

Ta med egen lunch, vi bjuder på kaffe/te och frukt.


Du behöver ej vara medlem i Danzvett. Anmälan nedan.

Vi måste ha din anmälan senast 31/12


Kostym

BH - är man pysslig kan man sy på band i ryggen men ej ett krav (bifogar bild) - det är bra att ha två BH, tex en sportbh först och den riktiga BH över.

Långa handskar - finns lite vart som på nätet, tex https://www.partykungen.se/langa-festhandskar-22142.html

Boa - rekommenderar INTE fjädervarianten då de bara går sönder, utan rekommenderar Feather free, tex https://www.buttericks.se/fjaderfriboa-rosa-faux eller https://www.buttericks.se/boa-fjaderfri-xl då dessa även går att tvätta i maskin (sök på ”fjäderfri boa”)

Tassels - finns att köpa på plats.

Tuttejp / Peruktejp - jag kommer att ha med mig en rulle men vill man kunna fortsätta med sina tassels hemma så behöver man köpa en egen rulle. https://www.sminkochperukmakarn.com/product_info.php

Övrig rekommenderad klädsel är vad man känner sig snygg i, nätstrumpbyxor, stocknings, höfthållare osv. Obs! Inget bylsigt då vi behöver se kroppens linjer. Om man känner sig bekväm med att dansa i klackar så kör gärna på det.

 
 
 
Basic
Boa Bonanza
Heldag