Burlesque

Burlesque 28/10 2023 kl 10.00 - 15.30

Kliv in i burleskens magiska värld tillsammans med Lady Rivet! Välkommen att testa världens kanske roligaste motionsform som dessutom är ett perfekt sätt att arbeta med din självkänsla, vara i nuet och i din kropp och mata dig själv med positiv energi! Under dagen får du lära dig kort om burlesk och dess historia, öva på att gå och dansa snyggt i klackar, lära dig grundsteg inom burlesk som bumps, grinds och shimmies samt prova att sätta Teaseni ordet striptease!


Kurserna bygger mycket på dans och rörelse men du behöver inte ha dansat tidigare. Kurserna är öppna för alla och ålder spelar ingen roll så länge du är över 18 år!


Om läraren

Lady Rivet startade sin burlesk-karriär 2011 när hon blev chorusgirli The AmazingKnickerKittens. Hon gjorde sin solodebut 2012 och gick yrkesutbildning i musikal på Kulturama samma år. I slutet av 2013 startade hon truppen VaudevillainsBurlesqueVariety och har sedan dess arrangerat shower och uppträtt regelbundet på flera av Sveriges - och Europas - största burleskevent. Hon var också en av fyra svenska burleskartister som arbetade heltid som burleskartist och skådespelare på Folkoperan under 2019.

2017 startade hon kursen Burlesque Basics och den blev väldigt omtyckt bland eleverna!


Klädsel

Bär kläder du känner dig bekväm i och som du kan röra dig i, dock gärna tighta sådana så att du kan se dina tjusiga linjer! T.ex hotpants och leggings (eller varför inte nätstumpbyxor).Ta även med en varmare tröja ifall det är kallt i salen. Rött läppstift eller glittriga smycken är förstås välkommet också om en så vill, passa på att piffa upp dig om det känns kul!


Jag ser gärna att ni använder klackar men detta är förstås frivilligt! Använd då klackar som inte gör svarta streck på golvet, sitter ordentligt på foten och är bekväma att röra sig i -dansklackar för t.ex. ballroom/latin dance är förstås optimalt men ta gärna med dina favoritheels om du inte har ett par sådana! Viktigt att dessa skor är ordentligt rengjorda om de varit använda utomhus. Under uppvärmning och början av lektionen dansar vi barfota/i strumpor eller i t.ex. jazz-eller balettskor.


Medlemsskap i DanZvett krävs ej.


Kostnad: 700 kr/person