Foxkurs Lova

Foxkurs med Lova Stribén

En teknikkurs där alla dansar lika mycket som förare och som följare. Det ger en unik möjlighet att se alla övningar från båda hållen och ger mycket till din förståelse av dina danspartners upplevelse av dig. Målet är att du ska bli en bättre dansare överlag och framförallt en mer uppskattad socialdansare. Vill du börja dansa den roll du annars inte brukar dansa är detta kursen för dig, du får mycket övning i den för dig nya rollen och kan slappna av och reflektera när du dansar din vanliga roll. Men även om du aldrig skulle byta roll någon fler gång i ditt liv än under denna kurs, finns det ändå mycket du kan lära av att gå denna kurs och få inblick i båda rollerna. Det förutsätts att du kan hålla takten och dansar socialt, men vilken dans du dansar är mindre viktigt för vi kommer gå igenom allt från grunden då få är lika duktiga i båda rollerna.


Lova höll sin första foxkurs i Umeå 2009 och har sedan dess hållit kurser i mer eller mindre hela Sverige. Den stil som Lova dansar och lär ut är rotad kring norrlandskusten, men kursens innehåll handlar mer om teknisk danskunskap, som kan tas med till nästan vilken dans som helst. Med lite dansteknik får du roligare danskvällar, då du uppskattas mer och vet vad du ska göra för att kunna dansa med nästan vem som helst.


Upplägget på alla Lovas kurser är det samma, men då kurserna hålls på åtminstone tre nivåer samtidigt är det många som gått om kursen tre och vissa fyra eller fem gånger. De nivåer som presenteras under kursen är först det som alla förväntas klara, sedan vad som är nästa steg för de som är redo att utmana sig lite mer. Slutligen finns det ju alltid extra duktiga dansare som kan behöva lite egna utmaningar som de kan tänka på under övningarna. Övningarna går i huvudsak ut på att nöta in bra rörelsemönster i våra kroppar och lära oss av med rörelser som motarbetar det vi vill uppnå. Så fokus är inte på turer utan på form, balans och samspel.


Efter kursen skall du kunna dansa med nästan vem som helst i vilken roll du vill. Kursen hålls i ett högt tempo, många och täta byten. Alla dansar med alla oavsett könstillhörighet. Då alla dansar båda roller lika mycket behövs ingen paranmälan utan alla antas i den ordning de anmält sig.


Gör som många av Sveriges duktiga dansare och instruktörer, gå Lovas kurs i alla fall en gång. Ett tips till dig som ska gå denna kurs och inte har följt innan, det kan vara bra att testa några gånger innan kursen. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.


Lördag 13/5

09:30 samling för avprickning och fika

10:00 kursstart

12:30 (ca tid) lunch 1 timme

16:00 kursen är slut för dagen

Söndag 14/5

09:30 samling för avprickning och fika

10:00 kursstart

12:30 (ca tid) lunch 1 timme

15:00 kursen är slut


Ingen paranmälan behövs, då alla för och följer lika mycket.


Kostnad: För medlemmar 750 kr/person och för icke medlemmar 900 kr/person, inkl frukostfralla, eftermiddagsfika och frukt. Lunch kan man ha med sig själv (kyl och micro finns), det kommer även att komma ett separat mejl till antagna deltagare i god tid, med erbjudande om att förbeställa lunch.


Anmälan nedan senast: 8 maj 2023


Information om inbetalning kommer via e-posten med bekräftelse.


Välkommen!